Служителите на външно министерство продължават протеста си с искане за по-високи

...
Служителите на външно министерство продължават протеста си с искане за по-високи
Коментари Харесай

Служителите на външно министерство продължават протеста си

Служителите на външно министерство не престават митинга си с искане за по-високи заплати, видя БГНЕС.

И през днешния ден чиновниците в централното ръководство на ведомството ще прекарат деня си на работните си места, само че без да правят отговорностите си по длъжностна характерност.

Преди дни даже беше анулиран постоянният брифинг на зам.-министъра на външните работи, защото чиновниците, които би трябвало да го провеждат, стачкуват.

Протестът на чиновниците ще продължи, до момента в който не бъдат задоволени настояванията им за 100% нарастване на възнагражденията.

В момента най-ниските заплати във ведомството са сред 800 и 1000 лева Държавата се е заела за положително решение на казуса в системата.

До стачката се стигна макар обявеното преди дни предложение от управлението на външно министерство за 30% нарастване на възнагражденията, което беше коментирано и в отрасловата парламентарна комисия. Според синдикатите във ведомството то е незадоволително.

Позицията на политическото управление на Министерство на външните работи остава непроменена - търсят се вероятни решения за справяне с казуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР